drop

ngrediente

  • organele de la 1ied:

  • ficat

  • plamani

  • inima

  • rinichi

  • 500g carne de ied

  • 6 legaturi ceapa verde

  • 2 legaturi usturoi verde

  • 10 oua

  • 4legaturi patrunjel

  • 4 legaturi marar

  • 2 linguri pesmet alb

  • 1 prapure sau aluat de placinta

  • sare si piper dupa gust

  • ½ lingurita menta uscata sau proaspata

    Mod de preparare

    Se pue carnea de ied si organel sa fiarba intr-o oala icapatoare,cu capacul pus,impreuna cu o foie de dafin si cateva boabe de piper si ienibahar.Dupa ce sunt gata,se scot din apa,se lasa la racit,apoi se taie in cubulete mici.Se spala bine ceapa,usturoiul si verdeturile si se toaca marunt.Intr-un vas incapator,se amesteca bine compozitia cu verdeturile tocate.Se adauga cele10 oua si cele 2 linguri de pesmet alb si se omogenizeaza totul.Se potriveste de sare si piper dupa gust.Se aseaza totul intr-o tava captusita cu prapurele de la ied.Se pune la cuptor timp de 35-45 de minute,la foc potrivit.Cui nu-i place gustul de la prapure,poate folosii aluat de placinta.